Priča o moru bistrih misli

Priča o moru bistrih misli

 

Bistro La Mer

 

Vino je beskonačan put, potraga za Svetim gralom, gde je cilj baš putovanje kroz nepoznato… Taman kad mislite da sve znate, otkrijete nešto novo, opet vas nešto vinsko zavede, natopi vam um i misli i za tren ste zaljubljeni i potpuno omađijani…

Tako je godinama otkrivao, gledao, mirisao, udisao, prepoznavao i živeo svet vina Dragan Stanković, vlasnik Bistroa La Mer. A onda, jednog dana, “samo tek tako” odlučio, da vinsku kulturu i duh Francuske “donese” u Novi Sad.

 

Ovo je priča o moru bistrih misli… "O trijumfu nemoguće misije" kako je Blažo Popović jednom rekao. Oni koji poznaju Dragana, sećaju se njegove priče od pre par godina…

 

“Želim da stvorim energiju potpunog uživanja, beskrajnu kao more… Želim najprestižnija vina, najbolju hranu, savršene stejkove, vrhunski jazz-u i posebnu atmosferu…” Tako je razmišljao i naglas i u sebi. Iako su ga mnogi odvraćali i često izgovarali: “Ma nema šanse da ova priča uspe u malom Novom Sadu… Da si u Beogradu, to bi bila druga priča…” To ga je samo ojačalo i ohrabrilo da istraje u svojoj “francuskoj” ideji malog bistroa. Zamišljao je mesto pesnika, umetnika, intelektualaca i ostalih hedonista, mesto prošlog u sadašnjem vremenu. Mesto za čašicu razgovora, mesto gde ključa od dobre energije ljudi i doživljaja.

 

Iako niko nije verovao da ovakvo mesto može da opstane u jednom malom Novom Sadu, ipak se dogodilo suprotno… Kažu neki: “To uspeva samo ako si svoj, totalno drugačiji i neobičan…” Možda je do toga, što smo svoji, posebni i drugačiji. Ali ipak, tajna je u tome što smo satkani od vas.

Tačno pre pet godina nastalo je Bistro More. Beskonačnost lepog i nepoznatog. Plavo, duboko, široko, prostrano, inspirišuće. Mesto sa dušom i energijom koja kruži.

 

Svi vi koji znate ovo more, osećate ove čudesne talase. Lakoću postojanja.

Svi vi koji ne znate, dođite da osetite o čemu je reč.

 

Vaš Bistro La Mer